Otkako smo ušli u eru nosive tehnologije (wearables), dosjetljivi dizajneri se trude pokazati da ista formula vrijedi i za odjevne predmete koji ne moraju nužno biti elektronički orijentirani da budu korisni. 686 (Six-Eight-Six) je tvrtka iz Los Angelesa koja se od samih početaka pokazala kao vrlo ustrajnom kada je riječ u pomicanju granica nosivih, uglavnom odjevnih predmeta. Kao što ste mogli pročitati na našim stranicama, sve je više proizvoda koji nude više alata u odjevnoj varijanti kao i nedavno najavljeni Leatherman Tread.

Proizvod iz njihove radionice odlučili smo predstaviti i na našim stranicama. 686 Industrial Snow Tool Belt je, ukratko, koristan i čvrsto izrađen pojas. Ono što ovaj pojas dijeli od ostalih, jesu alati koji su pametno integrirani u njega. Osim što će vam 686 IST pojas podržati hlače od znatiželjih pogleda, ukoliko situacija to od vas traži, moći ćete ga iskoristiti kao otvarač za boce, križni i plosnati odvijač te ključ promjera 8/10/11mm. Svi alati su ugrađeni u sam pojas te je jedina prepreka što ćete ga prilikom korištenja morati skinuti (ili otkopčati bar u slučaju korištenja otvarača boce… to će podignuti par obrvi na roštilju: “Marko, evo ti piva. Čekaj, što radiš?! Marko molim te, ne pred gostima!! Aha… kužim…budalo…” )

Pojas je izrađen od, ako vjerovati stranicama proizvođača, kože i neke vrste ojačane tkanine koju nisu specificirali te dolazi u tri boje: crna, duck (?!? patka – od pisanja ovog članka, moja najdraža boja) te zelenkasta forrest varijanta. Možete ga kupiti za 50tak američkih dolara iako je u trenutku pisanja ovog članka bio nedostupan na stranicama amazona. Dostupna je i originalna inačica koja je u potpunosti napravljena od kože pod nazivom The Original Snow Toolbelt. Boje su u tom slučaju ostale kozervativne – black, brown i ninja (morali su ga na kraju zaj… )