Ljeto je stiglo. Mnogi od vas uživaju u bezbrižnom, zaslužanom godišnjem odmoru. Vrlo vjerojatno negdje na moru. Neki od vas preferiraju aktivan godišnji odmor pa će u trenucima sparine posegnuti za mračnim i osvježavajućim morskim dubinama.

Kako bi se što bolje snašli u velikom plavetnilu, tvrtka Oceanic nudi proizvod koji, po njihovim tvrdnjama, stvarno mijenja stvari za ozbiljne ronioce. Originalno kreirana za specijalne vojne postrojbe, DataMask je maska za ronjenje opremljena Heads Up Display-em (iako obzirom na poziciju, primjerenije je reći Look Down and Right Display). Njezini tvorci iz Oceanica zovu je pravim “Hands Free” ronilačkim iskustvom. Ova maska sadrži mali LCD ekran koji, pokretan mikroprocessorom, očitava stanje vašeg spremnika zraka te postotka Nitrox mješavine. Postotke kisika i dušika ova spravica kombinira ovisno o vrijednostima koje ste ukucali ili analizirajući vase prethodne urone.

Informacije se šalju putem wireless odašiljača na boci. Maska vas također može upozoriti o maksimalnoj dubini planiranog urona, vremenu urona i upozoriti vas da je vrijeme za povratak na početnu poziciju.

Za dodatne specifikacije te opis posebnog softvera koji se koristi sa ovom maskom, posjetite stranicu proizvođača te se pripremite na nemalu cijenu od 1,000 američkih dolara.