Fallkniven GP pravi je preklopni nož za gospodu. Švedski proizvođač je dizajnom GP-a pogodio odličan omjer elegancije i tradicije i to sve potpisao vrhunskim materijalima. GP-ova oštrica izrađena je od Fallknivenova laminiranog kobaltnog čelika. Oštrica je duga 78 milimetara, debela 3 milimetra i savršenog je oblika za lovački nož. Male su šanse da će netko GP-om derati kožu s netom ulovljene životinje pa pretpostavljamo da je to onaj tradicionalni dio dizajna. Takve oštrice iznimno su korisne i za većinu EDC funkcija u kojima će se ovaj nož vjerojatnije naći. Primijetit ćemo da je geometrija oštrice i oku ugodna.

Oštrica se u otvorenom položaju zabravljuje liner lock mehanizmom. Mehanizam je skriven u jednostavnoj dršci obloženoj drvetom ili micartom – kupac može birati. Drvo je Cocobolo, super tvrdo drvo iz Centralne Amerike. Poznato je po svojoj gustoći zbog koje ne pluta na vodi. Micarta je kompozitni ekvivalent Cocobola.

Fallkniven GP je težak 97 grama i dug 100 milimetara sklopljen te 180 milimetara rasklopljen. Cijena ovog noža, pogađate, nije mala i iznosi oko 250 američkih dolara. Poželite li ga naručiti iz Švedske platit ćete ga 2.299 švedskih kruna bez poreza i bez troškova dostave. (GM)