Nitecore je u svoju ponudu uvrstio ručnu svjetiljku svjetlosne snage 3800 lumena. TM06 nije baš malena svjetiljka, ali bez problema stane u ruku. Proizvođač poznat po inovacijama u industriji ručnih svjetiljki ovu snagu je dobio kombinirajući četiri CREE XM-L2(U2) emitera. Na boku svjetiljke je ugravirano Tiny Monster (malo čudovište) što dosta dobro opisuje ovu odnos veličine, mase i snage svjetla koje TM06 izbacuje. Izvor energije za ovo čudovište su četiri 18650 punjive baterije i to je jedina vrsta baterija s kojom je ova svjetiljka kompatibilna. Nije moguće, kao što je to slučaj s većinom ručnim svjetiljki koje primaju 18650 baterije, u stisci iskoristiti dvostruko veći broj CR123 baterija.

Nitecore TM06 nude nekoliko načina rada pored standardnih razina jakosti svjetla, a to su stroboskop, SOS i isprekidano signalno svjetlo. Postavke snage svjetla nude tri lumena na najnižoj postavki zatim 160 lumena pa 480 i 1500 lumena. Maksimalna snaga od 3800 lumena je tzv. turbo način rada koji će iscijediti potpuno napunjene 18650 baterije za svega 45 minuta (mjereno sa 18650 baterijama kapaciteta 2600 mAh). Tolika količina svjetla može dovesti do pregrijavanja svjetiljke, zavisno od okolne temperature, pa u TM06 postoji sustav koji se zove ATR (Advanced Temperature Regulation – napredna regulacija temperature). ATR će smanjiti snagu svjetla u skladu s količinom pregrijavanja, dođe li uopće do toga.

Zgodan detalj je multifunkcijska tipka na bočnoj strani glave svjetiljke koja omogućava mijenjanje načina svijetljenja, ta tipka je ujedno i indikator stanja baterije zahvaljujući svjetlećem obrubu. Ne moramo posebno naglašavati da je TM06 otporna na vodu do dubine od dva metra.

Cijena Nitecorova “malog čudovišta” se kreće od 200 do 250 američkih dolara, zavisno od paketa opreme koji se nudi uz svjetiljku.