Tvrtka sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu – SecureDrives – proizvodi diskove koji pružaju dodatnu dozu sigurnosti. Pod time mislimo na jednostavno uništavanje diska u bilo kojem trenutku pomoću aplikacije na vašem smartphoneu.

Ukoliko se bavite osjetljivim poslom koji uključuje portabilnost tajnih podataka te čuvanje istih ili ste jednostavno vlasnik visoke doze paranoje (i jednake doze ultratajnih video uradaka :) ) ovaj proizvod će otkloniti sve vaše strahove kao i poveću dozu novaca iz vaših novčanika.

Kako funkcionira? Ukoliko se dogodi situacija koja uvjetuje uništenje podataka na vašem skupo plaćenom disku, jednostavno ćete poslati SMS svojem disku koja će ga fizički uništiti. Tako je, SSDovi koje proizvodi SecureDrives posjeduju GSM tehnologiju koja dozvoljava komunikaciju sa diskom (samo jednom).

Osim očite porukice smrti, SecureDrives diskovi imaju i druge mjere zaštite. Ukoliko netko pokuša fizički manipulirati sa diskom, odspoji ga ili se jednostavno ne prijavi preko mobilne aplikacije da (u određenom vremenskom roku) želi koristiti disk – mali SSD će to shvatiti kao poruku da se mora žrtvovati za dobrobit svojeg vlasnika.

Koliko smo uspjeli vidjeti iz fotografija na stranicama proizvođača, ovakvo uništenje prekida upotrebljivost diska na bilo koji način (koliko je nama poznato)

Uz ovaj proizvod ćete se definitivno osjećati kao supertajni agent ili svojevrsna viša sila koja u svakom trenutku može prekinuti elektronički život jednog skupog SSDa.