O nama

ug-contact about343

Dobrodošli na Urban Gadgette!

Naša tema su stvarčice koje nosimo svaki dan. Engleski govornici skovali su kraticu za tu vrstu predmeta ili skupine predmeta, ta kratica je EDC ili Every Day Carry. Grubo prevedeno to bi značilo “stvari koje nosimo svaki dan”. Ne želimo uvoditi kraticu hrvatskog naziva jer termin EDC koristi i razumije i dobar dio ne engleskog svijeta. Mi se jednostavno bavimo isprobavanjem predmeta koji svakodnevnicu modernog (uglavnom urbanog) čovjeka čine jednostavnijom. Raznovrsnost nama zanimljivih i svakodnevno nošenih predmeta vrlo je široka, što je i vidljivo iz rubrika na Urban Gadgetteu. Vjerujemo da smo njima uspjeli obuhvatiti sve ono što je važno i vrijedno imati, a ako ne sve onda barem većinu.

Osim pojedinačnim predmetima bavimo se i cijelim sustavima namijenjenim svakodnevnom nošenju. U rafiniranju EDC sustava veliku ulogu igrate i Vi, naši čitatelji. Tome služi rubrika Džepogram. Ideja rubrike jest da Vi šaljete fotografije vaših EDC sistema i sudjelujete u komentiranju Vaših i naših EDC sistema. Na taj način svi skupa dobivamo korisne informacije za poboljšavanje i optimizaciju naših EDC kompleta.

Svi naši osvrti, razmišljanja i iskustva temeljeni su na dugotrajnom isprobavanju. Izbjegavamo “laboratorijsko” testiranje i umjesto toga svaki od predmeta isprobavamo korištenjem na način kako je to proizvođač zamislio, ili se mi dosjetili improvizirati. Takvim konceptom nismo prvi u objavi recenzija novih proizvoda, no to nam i nije namjera. Namjera nam je prenijeti autentično iskustvo korištenja pa makar se radilo o proizvodu koji je prisutan na tržištu dugi niz godina. Naše iskustvo je samo naše i ne zavaravamo se da je jedino mjerodavno, ali će potencijalnim kupcima sličnih proizvoda sasvim sigurno ponuditi dodatnu informaciju koja će im svakako pomoći u odluci o kupnji ili barem u čistom zadovoljavanju znatiželje o čemu se tu radi. Kao što je naše iskustvo korištenja autentično, tako su autentične i naše fotografije. Svaki isprobani predmet sami fotografiramo što će vam biti jasno već nakon nekoliko pročitanih recenzija. Na fotografijama recenziranih proizvoda vide se tragovi nošenja i korištenja. Između ostaloga takve tragove smatramo dragocjenim dodatnim informacijama o recenziranom proizvodu.

Urban Gadgette evolucija je hobija dvojice prijatelja i kao takav nema logistiku, ritam osvježavanja i količinu sadržaja usporedive s profesionalnim, izdašno financiranim projektima pa Vas molimo za razumijevanje našeg ritma osvježavanja sadržaja stranice. Vjerujemo da ćete čitajući naše tekstove osjetiti “domaću atmosferu” stranice i pridružiti nam se komentiranjem objavljenih sadržaja na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) i preko kontakt adrese elektroničke pošte (social@urbangadgette.com). Otvoreni smo za sve prijedloge koji ovu stranicu mogu učiniti boljom. Ne garantiramo da ćemo svaki prijedlog usvojiti, ali ćemo svakoga poslušati (pročitati).

Urban Gadgette