Upute za izradu džepograma

Džepogram je rubrika u kojoj ćete Vi pokazati nama vaše sisteme svakodnevnog nošenja (EDC). Ispraznite džepove i fotografirajte sadržaj koji nosite svaki dan. Želimo vidjeti gadgete i sitnice koje vam pomažu u svakodnevnim poslovima koji god to poslovi bili.

Fotografije koje nam šaljete moraju imati horizontalnu razlučivost od najmanje 1600 piksela. Rezolucija nije jedini kriterij objave fotografije. Sadržaj mora biti u fokusu, dobro osvijetljen i na površini koja ne ometa razlučivanje predmeta. Fotografiju možete dodatno obraditi da bi postigli traženu razinu kvalitete. U nekim rijetkim slučajevima ćemo i mi napraviti isto. Zaključimo li da je fotografija sadržajno zanimljiva, ali je možda malo ispod kvalitativne razine koju očekujemo, pokušat ćemo je doraditi i objaviti. Pronađemo li na fotografiji neke privatne podatke koje je čitatelj nesvjesno otkrio, zaboravio ukloniti ili zamutiti, mi ćemo ih zamutiti ili ćemo tražiti da se pošalje nova fotografija.

Molimo Vas da fotografiji pridružite i popis predmeta koji se nalaze na njoj. Poželite li dodati pojašnjenje pojedinih predmeta, malo šire opise samih predmeta ili poslova u kojima Vam oni služe ili pomažu, samo naprijed. Zadržavamo pravo da izmijenimo tekst uz pristigle fotografije.

U tekstu poruke napomenite da li želite da objavimo Vaše ime uz fotografiju. Prezimena nećemo objavljivati. Ukoliko neki čitatelj ne želi da objavimo njegovo ime neka nam to napomene i navede nadimak uz koji ćemo objaviti fotografiju. Fotografije bez imena ili nadimka nećemo objaviti.

Fotografije šaljite na dolje navedenu e-mail adresu s naslovom “Džepogram”.

social@urbangadgette.com