Suunto je predstavio novu iteraciju ručnog sata Ambit opremljenog GPS prijamnikom i nazvao ga jednostavno Ambit3. Najveća novost u odnosu na starije Ambit modele je dodatak Bluetooth adaptera koji nudi spajanje vanjskih senzora bežično te integraciju određenih funkcija sa pametnim telefonima.

Ambit3 svojim vanjskim izgledom nimalo ne odskače od starijeg modela. Ono što ga razlikuje je pokretačka elektronika. Kao što smo već napomenuli, Ambit3 bežično komunicira putem Bluetooth protokola. Suuntovi sportski satovi Ambit su do ovog modela koristili ANT i ANT+ sustave bežične komunikacije sa vanjskim senzorima, na žalost na Ambitu3 Bluetooth je postavljen umjesto ANT+ adaptera pa ovaj sat više nije kompatibilan sa ANT+ senzorima. Razlog za prelazak na Bluetooth sustav je mogućnost spajanja sa pametnim telefonima. Ambit3 može od pametnog telefona preuzeti notifikacije o pristiglim porukama i pozivima. Za tako nešto je nužna Suuntova aplikacija, a ona postoji isključivo za iOS tako da je Ambit3 kompatibilan sa iPhoneom, a nije sa Androidom – barem zasad. Notifikacije su samo to, nema mogućnosti javljanja ili čitanja poruka sa sata. Na žalost Suunto na Ambit3 nije uključio vibracijski motor pa notifikacije mogu proći u tišini ili proizvesti zvučni signal.

Notifikacije sa pametnog telefona su manji dio novosti ostvarenih uparivanjem telefona i Ambita3. Suuntov novi sat ima mogućnost praćenja dnevnih aktivnosti korisnika. Podatke o dnevnim aktivnostima bilježi aplikacija na telefonu – nešto slično trenutno vrlo popularnim narukvicama koje izbacuju proizvođači pametnih telefona, proizvođači sportske opreme te proizvođači Bluetooth periferije.

Ambit3 može poslužiti kao GPS prijamnik za aplikaciju na pametnom telefonu pa telefon ne mora biti izložen radi boljeg hvatanja GPS signala (npr. za planinarenje gdje telefon može biti u ruksaku). Novost je i podrška za praćenje otkucaja srca prilikom plivanja, no za tu funkcionalnost je nužno kupiti novi vodootporni monitor za otkucaje srca.

Ambit3 stiže u trgovine tijekom rujna, a predviđa se da će koštati od 400 do 600 dolara, zavisno od modela na kojima variraju funkcije (Sport i Peak),izgled i materijali. Također valja računati da će cijene u EU biti nešto više onih najavljenih za tržište SAD-a.