Američki 5.11 Tactical je nedavno predstavio novi preklopni nož  zvučnog imena Crew Cut Assisted Opener.  Dostupan je isključivo u Storm boji o kojoj smo izvještavali sredinom kolovoza.

Radi se o taktičkoj oštrici koja je svojom veličinom i odabirom materijala originalno namijenjena policijskoj i vojnoj uporabi. Dizajn očtrice je specifičan i donekle odskače od dosadašnje ponude iz 5.11. Oblik oštrice je recurve tanto, s materijal od kojeg je izrađena je solidni AUS-8 čelik. Nož je potpomognut uvijek dobrodošlom 5.11 assisted opening tehnologijom (op.a tzv. “poor man’s automatic opening”) o kojoj do sada nismo čuli ništa loše.  Drška je napravljena od FRN (Fiberglass Reinforced Nylon) materijala koji se već dosta dugo koristi u izradi dijelova noža. Crew Cut Assisted Opener možete naručiti dvije verzije, sa plain edge ili sa serrated combo oštricom, ali za sada nema izbora boje (osim Storm). Toplo se nadamo da će 5.11 ponuditi ovaj nož i u drugim bojama. Crew Cut je definitivno jedan od većih noževa ovog proizvođača. Otvoren, Crew Cut je dug 21,27 cm, sama oštrica je duga 9,14 cm (omjer je otprilike sličan Ontario RAT1 nožu čiju recenziju možete pročitati ovdje).

Izgleda zanimljivo, napravljen je od solidnih, provjerenih materijala te sadrži favorite kao što su; assisted opening, ambidextrous thumbstud te četiri položaja pocket clipa. Cijena iznosi 84,99 američkih dolara na stranicama proizvođača (može se naći već i za 70-tak dolara kod specijaliziranih prodavača).