Ekipa koja se naziva Spindle Collective odlučila je proizvoditi EDC odjevne predmete. Iza njih su uspješni projekti kaputa i jakne od flanela i pamuka koji bi trebali biti izvanredno izdržljivi i otporni na habanje, ali zbod “drvosječa” dizajna nam nisu zapeli za oko. Hoodie kojeg su dizajnirali da bude čvrst i opremljen s dovoljno džepova za EDC komplet jest.

Projekti Spindle Collectiva život su započeli crowfundingom pa ga tako počinje i Sigma 50 hoodie. Možete ga pronaći ovdje na IndieGoGo platformi i ovdje na Kickstarter platformi. Sigma 50 bi se trebao proizvoditi od vrlo otporne mješavine pamuka i umjetnih vlakana pojačane kevlarskim nitima. Šavovi će se višestruko šivati te također pojačati nitima kevlara. Posebna će biti pojačana ramena da se izbjegnu oštećena materijala zbog nošenja ruksaka.

Unutrašnjost će skrivati tri džepa posebno dizajnirana za EDC stvarčice poput baterijske svjetiljke, noža, novčanika ili skrivenog nošenja putovnice. Špaga kojom se zateže kapuljača je pleteni paracord 550 koji se može izvući i upotrijebiti u hitnoj situaciji, a svaki metalni dio je mjedeni. Patentni zatvarači su YKK, naravno.

Spindle Collective planira prodavati Sigmu 50 za oko 1500 kuna, a rani primjerci se mogu dobiti financijskom podrškom projektu za 700-injak kuna. (GM)