Casiov G-Shock GBA800, osim standardnih stvari koje očekujete od G-Shock ručnog sata, nudi i praćenje dnevnih aktivnosti. U paketu koji je otporan na vodu (200m), udarce, prašinu i ostale nedaće nalazi se akcelerometar koji će pratiti korake, ali i druge aktivnosti onoga tko nosi sat. Prikupljene informacije poslat će u aplikaciju na pametnom telefonu (dostupna za Android i iOS) putem Bluetooth veze. Istom tom vezom će sat četiri puta dnevno provjeriti točno vrijeme i korigirati odstupanje. Korisnik može u aplikaciji namjestiti vrijeme za vježbanje i poslati ga na sat koji će onda odbrojavati trajanje vježbe.

GBA800 pokazuje vrijeme na dva načina, kazaljkama i minijaturnih digitalnim ekranom s brojkama.  Casio posebno naglašava rasvjetu prikaza točnog vremena s dvije LED svjetiljke koja omogućava vrhunsku čitljivost cijelokupnog lica sata i u najvećem mraku. Casio promovira GBA800 u žutoj boji, ali je sat dostupan u crnoj ili bijeloj varijanti.

Dvije karakteristike ovog sata držimo iznimno zanimljivim. Prva je da sve ove funkcije pokreće baterija CR2016 kojoj je predviđeno trajanje dvije godine, ali vjerujemo da može biti i nešto kraće u slučaju čestog korištenja akcelerometra i Bluetooth veze. Druga je cijena, Casio G-Shock GBA800 ima preporučenu cijenu od 120 američkih dolara. (GM)