Ako ste ikada željeli ubiti malo vremena (i pokoje drvo) između projekata koji uključuju vaš omiljeni multi alat, Kniper je alat koji morate imati. Kniper naizgled objedinjuje dva nepomirljiva predmeta – multi alat i nož za bacanje. Izrađen od 420 nehrđajućeg čelika sa visokim udjelom ugljika, Kniper uključuje 22 funkcije od kojih ćemo nabrojati nekoliko:

križni i plosnati odvijač, vilica, klin za manje poluge, sunčani sat, univerzalni odvijač za matice, otvarač za boce i konzerve, zatvoreni ključ za šesterokutnu glavu, daljinomjer, pilu, alat za vađenje čavla, alat za skidanje izolacije sa žice, alat za rezanje žice, ravnalo i, naravno, lula za pušenje (jer malo toga će vas obilježiti kao markantnu individuu od otvaranja konzerve graha sa nožem za bacanje te nakon brzog obroka zapalite jednu ispod drva kojeg ste taman odabrali kao metu za gađanje).

Zašto bi vam nešto ovakvo trebalo? Zašto ne? Ne zauzima mnogo prostora, može se koristiti na više načina i ima potencijal koji malo multi alata posjeduje. Ako ste još uvijek zainteresirani, cijena će vas malčice šokirati – 75 američkih dolara plus poštarina te poduže vrijeme čekanja na izradu – sve dostupno na stranicama proizvođača.(AS)