Leatherman je predstavio novu seriju multialata na Shot Showu 2019. Alati imaju poprilično revolucionaran dizajn zaključavanja komponenti u sklopljenom položaju magnetom. Na taj način je rasklapanje alata bitno lakše i brže, a Leatherman je multialata dizajnirao s alatima na vanjskoj strani pa se mogu rasklopiti i jednom rukom. Mehanička brava za fiksiranje alata u rasklopljenom položaju je također ergonomski smještena da sklapanje ne bude ništa kompliciranije od otvaranja.

Leatherman sprema popriličan broj Free multialata koje će složiti u tri serije: P, T i K.

Leatherman Free P2 i P4 su multialati slični Waveu, bogati opcijama i alatima, ali većih dimenzija i nešto veće mase. Leatherman još uvijek ne navodi točan popis alata, ali nas podsjeća na Wingmanov komplet alata. Razlika između P2 i P4 bi mogla biti mala pila i dodatna nazubljena oštrica, pouzdano ćemo znati kad multialata krenu u prodaju. Očekivana cijena Leathermana Free P2 je 120 američkih dolara, a P4 140 američkih dolara.

Leatherman Free P2

Leatherman Free T2 i T4 podsjećaju na malo pojačane preklopne noževe tj. na švicarski nož tip multialata. Broj alata je bitno manje nego na P seriji i sam Leatherman kaže da će ove multialate kupovati oni koji trebaju osnovni set alata. Očekivana cijena T verzije je 40 američkih dolara za T2 i 60 američkih dolara za T4.

Leatherman Free T4

Leatherman Free K2 i K4 više su preklopni noževi s pokojim alatom. Modeli nose imena K2 i K4. Sviđa nam se što K4 u dodatnim alatima ima škare. Nadamo se da će preživjeti do trenutka kada krene prodaja ovim alata. Predviđene cijene K2 i K4 su 80 i 90 američkih dolara. Leatherman Free multialata očekuju se u prodaji tijekom proljeća 2019. godine. (GM)

Leatherman Free K2