Magpul je ponovo proširio ponudu proizvoda koje nudi pod svojim tržišnim imenom pa odnedavno možemo kupiti Magpulove sunčane naočale. Kao i sve što dolazi iz Magpula i sunčane naočale su iznimno izdržljive i napravljene prema standardu koji Amerikanci vole nazivati “mil-spec”. U slučaju Magpulovih naočala radi se o MIL-PRF 32432 standardu balističke zaštite i ANSI Z87.1 i ANSI /ISEA Z87.1 industrijskim standardima zaštite.

Materijal od kojeg su izrađene naočale je termoplastika TR90NZZ dok su leće od polikarbonata premazanih posebnim zaštitama koje odbijaju masne mrlje, vodu i kemikalije. Dodani su i premazi koji štite od ogrebotina i odsjaja.

Magpul nudi tri modela sunčanih naočala: Explorer, Terrain i Summit. Sva tri modela su na prvi pogled poprilično slični, proizvođač ih je prvenstveno prilagodio veličini glave i lica. Terrain je za krupnije glave i lica, Summit za sitnije, a Explorer bi trebao biti univerzalan i jednako dobro funkcionirati na svim glavama i licima.

Svaki od modela dostupan je u tri varijacije boje okvira i pet do šest boja leća za svaki okvir. Kupac može odabrati svoju kombinaciju na Magpulovoj stranici prilikom kupnje. Cijene kreću od 99 američkih dolara za model Explorer bez polarizacijskih leća, preostala dva modela su s “običnim” lećama 109 dolara, a s polarizacijskim lećama cijene su 139 i 149 američkih dolara.

Fun fact, najbliža offline trgovina u kojoj kupci iz Hrvatske mogu kupiti Magpulove sunčane naočale je u kanadskom New Brunswicku (krajnji istok Kanade). To je trgovina koju Magpulova online trgovina izbacuje kao najbližu Zagrebu. (GM)