Magpul je svoju ponudu „taktičkih“ proizvoda odlučio proširiti odjećom. Njihova namjera je ponuditi svojim kupcima odjeću koja će jednako dobro funkcionirati u mirnoj urbanoj sredini i u avanturama na planini, u džungli ili u pustinji. U skladu s time odabrali su materijale i dizajn. Materijali su mahom zadnja riječ moderne tehnologije što znači obilno korištenje umjetnih materijala, premaza i zaštita. Svaki proizvod je napravljen od kombinacije tkanina specifične tom proizvodu.

Odjeća je dizajnirana više konzervativno, nego moderno. Magpulov cilj je prvenstveno funkcionalnost, a zatim oku ugodan dizajn koji neće zastarjeti svakih nekoliko mjeseci. Oni žele da svoju omiljenu košulju možete kupiti ponovo i nakon što ste iznosili prvi primjerak. Također su htjeli izbjeći „uniformiranje“, njihova odjeća ne otkriva svoje praktične funkcije na prvi pogled.

Velika novost sastoji se od nekoliko modela košulja, polo majica i nekoliko modela dugih i kratkih hlača. Majice kratkih rukava Magpul je i prije nudio, ali prvenstveno kao reklamni materijal. Sada u ponudi ima majice kratkih rukava ista namjene, ali su pripazili od kojih su materijala napravljene i koliko kvalitetno da bi bile u skladu s ostatkom njihove ponude.

Košulje su dosta klasične i zapravo ne nude ništa revolucionarno novoga. Imena poput Rainey, Workshirt ili Mansfield daju naslutiti njihovu namjenu pa u skladu s time i materijale od kojih su napravljene.

Hlače su daleko zanimljivije. Za sada su u ponudi četiri modela: Flightline, Flex, Bonnell i Utility.

Flightline je Magpul zamislio kao radne hlače, za garažu i druga mjesta gdje se koristi alat pa ih je opremio dubokim džepovima za alate. S prednje strane nogavice su poduplane na koljenima i dodan im je produžetak koji štiti vezice na cipelama. Flightline hlače su napravljane od kombinacije pamuka i spandexa (97% pamuk, 3% spandex) s premazom koji bi ih trebao štititi od masnoća i prašine.

Flex hlače su zamišljene kao zamjena za traperice i krojene su poput njih s istim razmještajem džepova. Razlika je materijal od kojeg su napravljene (97% pamuk i 3% spandex s premazom protiv masnih mrlja i prljavštine) i dodaci na preponama koji omogućava slobodnije kretanje, a da hlače ne budu vrećaste poput cargo hlača.

Bonnell su lagane hlače koje omogućavaju udobnost pri fizičkim aktivnostima. Korišteni materijali podsjećaju na one koji se koriste u odjeći za aktivnosti u prirodi – 74% najlon, 11% poliester, 15% spandex s antibakterijskim premazom.

Utility hlače Magpul predstavlja kao cargo hlače za one koji ne vole cargo hlače. Sastav materijala od kojeg se šivaju je 60% pamuk i 40% poliester u Ripstop konfiguraciji. Njihova specifičnost su džepovi na nogama koji su složeni prema unutra pa kad nisu napunjeni prianjaju uz nogu i smanjuju dojam vrećastih hlača. (GM)