Victorinox CheckSmart Luggage Tracker rješenje je za sve one koji često putuju i pri tome često gube prtljagu. CheckSmart je mali uređaj pogonjen AA baterijama koji se smješta u prtljagu i koji će na vaš pametni telefon javiti lokaciju prtljage. Lokacija neće biti precizna kao da je određena GPS-oma jer ovaj uređaj ne koristi GPSveć se pri lociranju samog sebe tj. prtljage oslanja na GSM mrežu. GPS sustav jednostavno ne bi radio u zatvorenim prostorima kroz koje se kreće prtljaga na aerodromima, ali potrebe za većom preciznošću ni nema jer su najčešće poteškoće putnika s prtljagom takve da koferi ne prate let njihova vlasnika već zaostaju na drugim letovima ili u nešto gorem scenariju greškom budu poslani na krivu destinaciju.

CheckSmart putniku omogućava pravodobnu reakciju na zaostalu i krivo odaslanu prtljagu koja će bitno povećati mogućnosti lociranja iste od strane aerodromskog osoblja. Jedino što putnik mora napraviti jest staviti ovaj uređaj u svoj kofer i pri svakom presjedanju ili pri dolasku na cilj provjeriti lokaciju prtljage u besplatnoj aplikaciji koja prati Luggage Tracker. Sustav će funkcionirati u svakoj zemlji u kojoj mobilne mreže koriste GSM tehnologiju. Usluga zahtijeva registraciju na Victorinoxovoj stranici koja će povezati serijski broj uređaja s e-mail adresom i telefonskim brojem korisnika. Obavijesti o lokaciji prtljage se, osim u aplikaciji, mogu dobivati i na broj telefona i na e-mail korisnika.

S obzirom da usluga koristi GSM mrežu postoje neki dodatni troškovi koji zahtijevaju godišnju pretplatu i ona iznosi 20 američkih dolara, ali se ne naplaćuje prvu godinu korištenja. (GM)