Spyderco se dobro pripremio za 2016. godinu, inače godinu u kojoj slavi 40 godina svog postojanja. Rezultat koji definitivno svjedoči o njihovoj kvaliteti. Obljetnica će, vjerujemo, biti proslavljena zanimljivim novim proizvodima iz njihove radionice od kojih smo sada odlučili prikazati Spyderco Myrtle Carbon Fiber.

Spyderco Myrtle Carbon Fiber je na prvi pogled neobičnog dizajna. Spyderco se odlučio na suradnju s belgijskim dizajnerom Filipom De Leeuwom. Neobičnost u dizajnu jest široka, lisnata oštrica pojačana laganom kukom pri vrhu. NIsmo sigurni je li nož dobio ime po poznatoj kornjači iz knjige, ali moramo priznati da izdaleka modificirani leaf shape  definitivno podsjeća na oblik kornjačine glave.

De Leeuwom je pojasnio da je pokušao napraviti što dužu reznu površinu kako bi se učinkovitost iste maksimizirala, dodao je blago zakrivljeni vrh za sitnije, detaljnije poslove.

Osobni podaci oštrice su: dužina 218 mm (124 mm zatvoren), dužina oštrice 94 mm, čelik CPM S30V te težina 145g.

Finalna izrada noža izgleda odlično: mramorni izgled ugljičnog vlakna na dršci, G10 back spacer, titanijski framelock, full flat grind oštrica debela 40 mm te unikatni pocket clip u obliku pješčanog sata. Nož je predviđen za tip up carry na desnoj strani što će razočarati mnoge, ali mislimo da mu možemo oprostiti tu jednu osobinu tj. mogli bi da cijena nije toliko visoka. Za ovog ljepotana morat ćete izdvojiti nemalih 359,95 američkih dolara. S druge strane, ipak im je 40 godina postojanja pa pretpostavljamo da će kolekcionari razgrabiti ovaj nož. U biti koji god Spyderco da kupite ove godine moglo bi biti dobar ulog u budućnost. (AS)