Casio je predstavio ručni sat iz poznate i popularne G-Shock serije koji je opremljen GPS prijamnikom i može puniti svoju bateriju solarnim ćelijama – model Rangeman GPR-B1000. Treba naglasiti da je novi Rangeman pravi navigacijski sat i da se ne spaja na GPS satelite samo zbog točnog vremena. GPR-B1000 može pratiti kretanje u intervalima od 3-4 sekunde pa do minute. U svakom trenutku sat može pokazati svoju točnu lokaciju, a cijeli put se može prebaciti u pametni telefon preko G-Shock Connected aplikacije. Pomoću aplikacije korisnik može planirati rute kretanja i prebaciti ih u sat koji će ga onda voditi. Aplikacija služi i za korigiranje točnog vremena. Sinkronizacijom će aplikacija namjestiti sat prema serverima s točnim vremenom i lokaciji u svijetu.

Na satu postoji funkcija track back koja će vlasnika vratiti putem kojim je došao na određenu lokaciju u slučaju da se izgubi. Korisnik tijekom kretanja može na satu zabilježiti određene lokacije. Novi Rangeman je i ABC sat pa je opremljen senzorima za temperaturu i tlak zraka te kompasom.

G-Shock GPR-B1000 ima poleđinu kućišta sata izrađenu od keramike. To je pločica koja je na većini satova izrađena od nehrđajućeg čelika jer je u direktnom kontaktu s kožom i štiti mehanizam sata pa materijal ne smije biti osjetljiv na znoj, vlagu, vodu. Ovdje je Casio izabrao keramiku jer se baterija u satu puni bežično, a to je nemoguće napraviti kroz metal. Pločica keramike debela 2mm jednako kvalitetno štiti mehanizam sata i još je otpornija na hrđanje o nehrđajućeg čelika.

Baterija na jednom punjenju pruža 33 sata korištenja GPS navigacije. U slučaju da je vlasnik i njegov sat nakon isteka 33 sata i dalje budu u prirodi punjenje može preuzeti solarni panel ugrađen u sat. Casio je poznat po svojim solarnim G-Shock i ProTrek satovima, no jedno je punjenje baterije koja pokreće sat i senzore za temperaturu i tlak zraka, a drugo je baterija koja pokreće GPS. Solarni paneli mogu za četiri sata izloženosti suncu napuniti bateriju za jedan sat korištenja GPS navigacije. ABC funkcije i točno vrijeme se bez problema održavaju solarnim punjačem.

Cijena Casiova G-Shocka GPR-B1000 će biti 800 američkih dolara kad se pojavi u prodaji tijekom travnja 2018. (GM)