AMPL Labs, startup iz San Diega, predstavio je i, nedugo nakon predstavljanja, sakupio dovoljno novčane potpore preko Indiegogo servisa, započeo s proizvodnjom jedan od, kako sami kažu, najpametnijih ruksaka danas.

AMPL SmartBackpack je dizajnersko riješenje namijenjeno mladim poslovnjacima i ostalim pojedincima koji previše putuju i još više troše svoje baterije. AMPL je ruksak koji sadržava nekoliko utora za prijenosne baterije (koje također dizanira i proizvodi AMPL) koje nakon umetanja u ruksak dozvoljavaju korisniku da napuni (ovisno o odabranoj bateriji) svoj pametni telefon, tablet pa čak i laptop bez potrebe za pronalaskom utičnice.

Ovaj pametni ruksak pruža korisniku čak 6 USB utora putem kojih može napuniti željenu spravicu. AMPL SmartBackpack je dizajniran na način da dopušta krajnjem korisniku modularno umetanje do tri prijenosne baterije koje se razlikuju po kapacitetu. Ovo će zasigurno pomoći širokom spektru korisnika i na taj način pomoći po pitanju reguliranja težine samog ruksaka.

Baterije koje AMPL nudi su: Tablet Boost baterija kapaciteta 5,000 mAh te Laptop Boost baterija od 15,000 mAh (za koju je potreban AC inverter modul koji također proizvode).

 

Sa strane dizajna, tamno siva boja ruksaka je očito izabrana kako bi se što bolje uklopila u poslovni svijet iako Michael Patton, voditelj tima u AMPL Labsu, kaže da možemo očekivati izbor boje u drugom proizvodnom krugu.

Ruksak je prožet laganim, pjenastim strukturama koje služe kako bi se osigurala tehnologija unutar njega samog. Shock absorbing tehnologija je uparena sa vodootpornim materijalima koji će zadržati vaše spravice suhima.

Da sve ne ostane samo na hardverskom dijelu, AMPL Labs je stvorio i aplikaciju kojom možete nadgledati i kontrolirati punjenje bez otvaranja torbe. Za svoj pothvat po pitanju inovacija u poljima prijenosnih baterija i tehnoloških dodataka, AMPL Lab je osvojio i dvije nagrade na ovogodišnjem CES 2015 sajmu.

Odluku o možebitnoj nabavci ovakvog ruksaka možete poduprijeti i sa očekivanom cijenom – za samo 499 američkih dolara, možete biti ponosni vlasnik Fully Loaded edicije ruksaka koja dolazi sa tri dodatne baterije. Ukoliko vam je to previše, već za 264 američka dolara možete naručiti osnovni SmartBackpack model sa jednom baterijom. (AS)