Ti2 Design, mala obiteljska tvrtka koju vode Mike Bond i njegova supruga, podigla je mnogo prašine na internetskom servisu Kickstarter. Njihov najnoviji proizvod Ti2 Whar-Biner nije iznimka. Od kraja veljače do kraja ožujka, Whar-Biner je sakupio više od 45,000 američkih dolara što je omogućilo početak proizvodnje. Ti2 Design studio je očito navikao na ovoliku razinu potpore obzirom da im Kickstarter portfolio vrvi od uspješno financiranih projekata – neki su postigli više od 1800% (kao što je slučaj sa Whar-Binerom) od očekivanog cilja.

Ti2 Whar-Biner je EDC karabiner koji će svojim dizajnom omogućiti “viseću” organizaciju vaših stvarčica – kao što su ključevi, džepni nožići te ostale sitnice koje svakodnevno žive u našim i vašim džepovima.

Funkcionalnosti uključene u dizajn karabinera omogućuju korištenje Whar-Binera kao otvarača za boce, pry-bar te plosnatog odvijača. Nije mnogo ali čovjeka veseli.

Jedan od materijala koji se koriste u izradi ovog višenamjenskog alata jest, kao što i ime tvrtke kaže, Ti2 iliti druga gradacija legure titanija koja je i najčešći materijal njihovih proizvoda.

Whar-Biner je trenutačno u PRE-ORDER statusu na stranicama proizvođača te cijene rangiraju od 110 američkih dolara do 225 američkih dolara. Cijena ovog EDC karabinera ovisi o verzijama pa tako možete birati između sljedećih opcija: Tumbled Titanium, Titanium Anodized Blue/Gold, Titanium Anodized Bronze/GoldTitanium Anodized BlurpleBronze 614 TumbledBronze 614 Acid Wash i najskuplja, Zirconium.

Mikeova stranica definitivno ima zanimljivih stvarčica koje bi poželio svaki ozbiljni EDC freak pa definitivno bacite oko.(AS)