Veliki američki prodavači noževa poput KnifeCenter.com javljaju da su dobili obavijest da Benchmade neće obnavljati zalihe noževa koje je prodavao po tržišnim imenom HK Knives. S dosta velikom sigurnošću se može zaključiti da Benchmade napušta tu liniju proizvoda. HK Knives je bio jedan od uspješnijih brandova noževa koji su nosili ime proizvođača oružja. U SAD-u je posebno popularan među policijskim službenicima koji si ne mogu priuštiti neki od Benchmadeovih proizvoda zbog visoke cijene, a svi znaju da Benchmade, tvrtka poznata po visokoj kvaliteti proizvoda, stoji iza HK Knivesa.

Uspjeh HK Knivesa nesumnjivo je ležao u dobrom odnosu cijene i kvalitete proizvoda. Opće je poznata činjenica da od noževa koji nose ime Smith & Wesson ne možete očekivati visoku kvalitetu. CRKT-ova kolaboracija s Rugerom tek počinje svoj tržišni život pa zapravo HK Knives među križancima brandova vatrenog i hladnog oružja i nije imao konkurenciju.

S druge strane u tom cjenovnom rangu sve snažnije stoji Kershaw i zadnjih godina se vrlo brzo širi pa možda u tome treba tražiti razloge Benchmadeova odustajanja.

Benchmade je u zadnjih nekoliko godina odustao i od serije noževa koji su nosili ime Harley-Davidson te je ugasio ime Lone Wolf Knives nakon što je kupio tvrtku 2010. godine.  (GM)