Shinola je elegantni Benchmadeov preklopni nož Valet preradila u svom stilu i učinila ga još profinjenijim. Mali preklopni nož, iznimno pogodan za EDC, dobio je novu dršku i držače razmaka u dršci. Originalni Valet preklopni je nož oštrice dugačke 2,96 inča izrađene od M390 čelika. Taj dio je ostao nepromijenjen. Međutim korice izrađene od sivog G-10 materijala nisu se uklapale u Shinolinu viziju Valeta.

Korice izrađene od G-10 Shinola je zamijenila koricama izrađenim od Dymondwooda, materijala izrađenog od slojeva drveta spajanih adhezivima i smolom pri visokoj temperaturi i tlaku. Dymondwood je otporan na vodu i udarce poput umjetnih materijala kao što je G-10, ali izgleda poput drveta. Valet je dobio i novi učvršćivač razmaka u dršci, izrađen od G-10 materijala narančaste boje. Gentleman’s folder najbolji je opis koji se može dati „drvenom“ Valetu.

Zanimljivo je da Shinolina izvedba Valeta ne košta nimalo više od cijene koju Benchmade traži za serijski Valet – obje verzije noža koštaju 200 američkih dolara.

Shinola je tvrtka osnovana 2011. godine u Detroitu. Proizvode ručne satove, bicikle i proizvode od kože. Osnova njihove proizvodnje je ručni rad. Često znaju modificirati oku ugodne proizvode drugih tvrtki. Tvrtku Benchmade ne moramo predstavljati čitateljima Urban Gadgettea. (GM)