Casiov Protrek model 7000 novi je dodatak seriji satova namijenjenoj ljubiteljima prirode. Zanimljivo je da se Casio odlučio model 7000 dizajnirati tako da jednako dobro izgleda u šumi, na moru ili u nekoj formalnoj prilici. Protrek serija satova je oduvijek imala snažan sportski izgled, malo profinjeniji od poznatih G-Shock satova, ali još uvijek teško spojiv s odijelima i svečanim prilikama. To sve ne vrijedi za ovaj sat. PRW-7000 izgleda dobro i u kombinaciji s odijelom, a pri tom ne gubi svoje Protrek značajke.

Casio je PRW-7000 zamislio kao morski model Protrek serije. Sukladno tome njegovi senzori pokazuju mjesečeve mjene i plimu i oseku, ali mjere i temperaturu, tlak zraka, nadmorsku visinu te pokazuju strane svijeta. Impresivan popis mogućnosti dopunjen je solarnim punjenjem i automatskim namještanjem sata radijskim signalom na svim kontinentima svijeta. Iz navedenog je jasno da se ovaj sat neće izgubiti ni u planinama.

Casio Protrek PRW-7000 prvo je pušten u prodaju na azijskom tržištu pa tek onda na zapadnom. Cijena mu počinje na nemalih 600 američkih dolara i ide prema više, zavisno od kombinacije materijala od kojih je načinjen remen te kombinacije boja i tekstura samog kućišta sata. Moramo napomenuti da postoji verzija sa elementima remena od karbonskih vlakana. (GM)