Resqme je tvrtka koja je proizvodila i još uvijek proizvodi maleni alat istog imena, ali drugačijeg pisanja, namijenjen brzom izlasku iz automobila u slučaju nesreće. Alat ResQMe smo recenzirali prije nekoliko godina i tekst recenzije možete pročitati ovdje. U međuvremenu je tvrtka Resqme proizvela još nekoliko alata koji pomažu sigurnosti pojedinca. Najviše nam se dopao defendme (službeni naziv proizvoda napisan je malim slovima), minijaturna sirena koja se, u slučaju napada, pokreće potezanjem osigurača. Glasan zvuk bi trebao privući pažnju prolaznika i prestrašiti napadača. Defendme je nešto poput zviždaljke na steroidima za koju ne trebate snagu pluća. Glasnoća zvuka je 120 decibela i proizvođač kaže da se sigurno čuje 100 metara daleko. Defendme košta 9,95 američkih dolara.

Drugi alat povećava sigurnost u prometu i zove se alertme. Spravica malo veća od Bluetooth slušalice namijenjena je stavljanju iza uha gdje će pomno motriti da li vam glava tijekom vožnje pada prema dolje tj. da li ste zadrijemali u vožnji. Osjeti li padanje glave zazvonit će vam na uho. Cijena alertme alata je također 9,95 američkih dolara.

Treći alat je resqhammer. Radi se o alatima prisutnim na malom ResQMeu (ili resqmeu kako se po novome piše), rezaču za pojas i čekiću za staklo, ali u punoj veličini. Resqhammer je zamišljen da stoji u automobilu pa s njim dolazi i držač koji se može montirati na neku površinu u dometu ruke vozača. Resqhammer je možda više prilagođen spašavanju drugih vozača iz unesrećenih vozila, nego spašavanju sebe jer, u odnosu na resqme, za korištenje zahtjeva više prostora i daleko bolje štiti onoga tko ga koristi od ozljeda prilikom razbijanja stakla. Resqhammer košta 14,95 američkih dolara.

Do 29. studenog Resqme daje popust na svoje proizvode pa su cijene defendme i alertme alata spuštene na 8,85 američkih dolara, a resqhammer košta 12,95 američkih dolara. (GM)