Fenix BC30R je snažna svjetiljka za bicikl. Ono što je izdvaja od konkurencije jest ugrađeni OLED ekran na kojem korisnik može pročitati stanje baterije i koliko još svjetla na trenutnim postavkama ima na raspolaganju (u satima i minutama). BC30R pokreće punjiva baterija kapaciteta 5200 mAh, a puni se preko microUSB sučelja (standardno sučelje za punjenje mobilnih telefona i tableta). Korištenje microUSB standardna znači da će korisnici ove svjetiljke gotovo uvijek biti u blizini nekakvog punjača.

Maksimalna snaga Fenixove BC30R je 1600 lumena. Tako može svijetliti jedno kraće vrijeme, a snaga svjetla može se smanjivati u koracima na 800, 500, 200 i 100 lumena. Postoji i bljeskajući način rada pri kojemu snaga bljeska iznosi 200 lumena. Trajanje baterije je od dva i pol sata pri snazi svjetla od 800 lumena pa do čak 20 sati rada pri snazi svjetla od 100 lumena. Mijenjanje snage svjetla se može izvesti u vožnji jer su tipke + i – osvijetljene i smještene s gornje strane kućišta svjetiljke.

Fenix BC30R otporan je na padove s visine do jednog metra i otporan na vodu po IPX-6 standardu. Cijena svjetiljke se po raznoraznim online trgovinama vrti oko 140 američkih dolara. (GM)