Olight je ove godine tržištu opet ponudio svjetiljku pokretanu AA baterijom. Model i5T EOS prava je EDC svjetiljka za koju ne bi trebao biti problem pronaći izvor napajanja s obzirom na raširenost AA baterija – doslovno ih možete kupiti u trgovinama s prehranom i na kioscima.

Svjetiljka je duga 95 mm, promjera 17,8 mm i mase 60 grama. Dimenzije prilagođene svakodnevnom nošenju. Zanimljiv detalj je dvosmjerna kopča za nošenje. Tipka za aktivaciju svjetiljke je na suprotnoj strani od glave svjetiljke – tzv. taktička sklopka. Najveća snaga svjetla je 300 lumena što je dosta impresivno za AA baterije i činjenicu da svjetiljka ne podržava litijske baterije u tom formatu – samo alkalne i NiMH. Drugi stupnjevi jačine svjetla su 150 lumena, 30 kumena i 15 lumena. Pri vrlo upotrebljivih 15 lumena AA baterija će svijetliti preko 20 sati. Olight i5T EOS nema SOS, stroboskop i slične načine svijetljenja, ali to ne vidimo kao neki veliki gubitak.

Svakako treba spomenuti otpornost na vodu sukladno IPX8 standardu. Preporučena cijena EOS i5T svjetiljke je 30 američkih dolara. (GM)