Fenix je odlučio pojačati kompaktnu ručnu svjetiljku E35, učinio je to zamjenom LED emitera iz XP-E (R4) u XM-L2 U2. Novi model nosi sufiks Ultimate Edition. Pored izmjene emitera, Fenix je malo izmijenio i načine rada na poboljšanom E35, umjesto stroboskopa je dodao burst koji nudi ogromnu izlaznu snagu svjetla od 900 lumena na ograničeno vrijeme. Najjače kontinuirano svjetlo na modelu E35 Ultimate Edition je snage 360 lumena, srednje je snage 120 lumena, a nisko 10 lumena. Onda dolaze burst i SOS.

Pri najjačem svjetlu baterija će trajati tri sata, pri srednjem 11 sati, a pri niskom čak 140 sati. Model E35 je nudio najveću snagu svjetla od 225 lumena što bi bateriju potrošilo za vrijeme kraće od tri sata. Dakle, novi LED emiter u E35 UE modelu nije samo snažniji već je i štedljiviji s energijom. Fenix E35 Ultimate Edition radi na tri vrste baterija: dvije CR123A, dvije RCR123 ili na jednu 18650 bateriju.

Fenix E35 Ultimate Edition koristi prekidač smješten na tijelu svjetiljke, odmah ispod glave. Za paljenje svjetiljke potrebno je pritisnuti prekidač i držati ga pritisnutim pola sekunde. Nakon paljenja pritiskanjem prekidača se prolazi kroz načine rada. Ljubiteljima taktičkih prekidača ova svjetiljka neće biti zanimljiva, ali će biti zanimljiva onim korisnicima koji vole da svjetiljka može stajati uspravno s glavom prema gore. Svjetiljka E35 Ultimate Edition je duga 130 mm s promjerom tijela od 24 mm što je čini jednom od kompaktnijih svjetiljki te snage i sposobnosti. Masa E35 UE bez baterija je 72 grama.