Garmin je predstavio sat napravljen po mjeri policajaca i vojnika, no set opcija koje posjeduje ga čini iznimno zanimljivim svakom tko želi da njegov sat pokazuje više od vremena. Tactix nudi mjerenje tlaka zraka i nadmorske visine, pokazuje strane svijeta i što je najvažnije i svojstveno Garminu – ima ugrađen GPS prijamnik. Korisnik pomoću Tactixa može planirati rute, definirati točke navigacije ili bilježiti trag kretanja. GPS sustav sadrži kartu cijelog svijeta, ali su gradovi na njoj samo navedeni, ne i detaljno uneseni. Pomoću Bluetooth adaptera sat se može spajati sa drugim Garminovim uređajima i razmjenjivati podatke, između ostalog može poslužiti kao daljinski upravljač za VIRB akcijsku kameru. Njegov softver sadrži informacije o plimi i oseki i Jumpmaster program za padobrance.

Kako se ovdje ipak radi o ručnom satu valja spomenuti i funkcije vezane uz vrijeme pa tako Tactix nudi prilagodbu vremenskim zonama, vibracijski alarm, štopericu i odbrojavanje. Punjiva baterija u Tactixu nudi pet tjedana rada pri korištenju funkcija sata. Korištenjem naprednih senzora i GPS prijamnika vrijeme trajanja baterije rapidno pada. Praćenje pozicije i bilježenje kretanja (UltraTrac) će iscrpiti bateriju za 50 sati, a korištenje svih funkcija GPS sustava, što je najzahtjevnija operacija za Tactixovu bateriju, daje satu energetsku autonomiju od svega 16 sati.

Garmin Tactix je otporan vodu do dubine od 50 metara, a njegovo kućište će izdržati sve vremenske nepogode i situacije pogibeljne za većinu elektroničkih naprava. Njegov ekran je posebno prilagođen za lakše čitanje u uvjetima slabog svjetla, a u potpunom mraku se može uključiti zeleno pozadinsko svjetlo koje neće narušiti rad uređaja za noćno osmatranje. Najavljena cijena Garmin Tactixa je 450 američkih dolara što će vrlo vjerojatno u Europi biti 450 eura.

www.garmin.com