TomTom je predstavio sat namijenjen praćenju fizičkih aktivnosti. Okosnica Runner Cardio sata je svjetlosni sustav za točno mjerenje pulsa na ruci što anulira potrebu za raznoraznim prsnim pojasevima iste namjene.

Pojavom pametnih satova i usavršavanjem pametnih telefona na tržištu se pojavio nemali broj aplikacija i uređaja koji prate fizičku aktivnost korisnika. Namjena im je pomoć pri treningu ili motivacija korisnika da se počne baviti nekom fizičkom aktivnošću. TomTomov sat spada u pomagala za one koji već treniraju, u ovom konkretnom slučaju za one koji trče. Sat mjeri puls korisnika, prati kretanje pomoću GPS/GLONASS navigacije i komunicira sa popularnim fitness aplikacijama na više platformi (računalo i pametni telefon) putem Bluetootha.

Sustav mjerenja pulsa na Runner Cardiju  usmjerava svjetlo u ruku korisnika te analizira protok krvi i na taj način određuje puls. Do sada je prevladavao sustav mjerenja pulsa pomoću pojasa za tijelo koji su motrili rad srca i bežično se povezivali sa ručnim satovima ili pametnim telefonima. Držimo da je sat daleko praktičnije nositi nego pojas oko prsa.

TomTom Runner Cardio GPS je otporan na vodu, a njegova punjiva baterija nudi osam sati rada sa uključenim sustavom za mjerenje pulsa i uključenim GPS praćenjem. Preporučena cijena ovog sata je 270 američkih dolara.