Gerber je odlučio baciti rukavicu u lice konkurenciji nedavnim predstavljanjem svojeg novog multi alata Center-Drive-a. Alat koji će najviše poslužiti fizičkim radnicima koji uvijek trebaju malo više alata pri ruci, dobio je ime po odvijaču, tj. produžetku i poziciji istoga.

Center-Drive, za razliku od svoje konkurencije, nudi dosad neviđenu funkcionalnost upotrebe odvijača na multi alatima. Produžetak koji sadrži utor za nastavak odvijača napravljen je na način da pozicionira vrh alata na središnju os multi alata. Na taj način je korištenje alata puno funkcionalnije i jednostavnije. Pridodamo li tome i činjenicu da se odvijač može aktivirati jednoručno (kao i totalno kul otvaranje kliješta) te da koristi standardne nastavke koje možda već sada koristite u svojoj radionici, dobivamo proizvod koji se isplati provjeriti.

Popis ostalih alata na Center-Drive-u uključuje električarska kliješta, magnetski utor za bit nastavak, nazubljenu oštricu, šilo, kliješta za skidanje izolacije žice, ravnalo (utisnuto u dršku alata), plosnati odvijač, korice za nošenje alata, standardna kliješta, oštrica, alat za skidanje čavala (cats paw pry bar), karbidni rezač žice, turpija, križni odvijač, otvarač za boce i dodatni set nastavaka za odvijač.

Sve u svemu, Center-Drive multi alat definitivno zaslužuje vašu pažnju. Ako ni zbog čega drugoga, onda zbog samog načina prezentacije. Kao što smo i rekli, Gerber je svoj novi multi-alat predstavio doslovno prozivajući vodeće proizvođače/konkurente i rekao im da imaju par stvari za ispraviti na svojim proizvodima, iliti kako bi oni sami rekli “setting the record straight“. Pogledajte prezentaciju Center-Drivea na njihovim službenim web stranicama ili bacite pogled na usporedne snimke i video sadržaj kojim namjeravaju pomesti konkurenciju.

 

S naše strane, Gerber je uvijek bio kontroverzni proizvođač čije smo proizvode morali dvaput pogledati kako bi se uvjerili u njihovu korisnost. Unutar zajednice ljubitelja oštrih i korisnih stvari – noževa i multi alata – Gerber podiže obrve upravo zbog nekonzistentnosti po pitanju kvalitete izrade i medijske prašine koju podiže prilikom prezentacije. Padaju nam na pamet katastrofalne situacije s upitnim Bear Grylls brandingom. Opet, s druge strane, njihov LMF II nam je ostao u pozitivnom sjećanju kao kvalitetna fiksna oštrica. Ovoga puta se nadamo da će (njihova) medijska hajka biti opravdana te da će prisiliti konkurenciju na oštri i beskompromisni odgovor čije ćemo pozitivne strane osjetiti samo mi, krajnji korisnici. (AS)