Američki proizvođač noževa i multi-alata Gerber ima zanimljiviju kolekciju alata koje svrstava u EDC kategoriju. Serija nosi ime GDC (Gerber Daily Carry) Tools i namijenjena je nezahtjevnoj svakodnevnoj uporabi. U GDC seriji proizvoda nalazi se šest alata. Najveći, najskuplji i vjerojatno najsposobniji je GDC Tech Skin Pocket Knife, minijaturni alat sa oštricom duljine 6,35 cm (2,5 inča) sa posebno izrađenom drškom koja neće ogrepsti druge stvari nađe li se ovaj nož s njima u istom džepu. Čelik oštrice je kineski po ničemu poseban 7Cr17, ali primjeren namjeni ovog noža. Gerber preporuča cijenu od 32 dolara za ovaj alat.

U kolekciji se nalazi još jedna oštrica, GDC Zip Blade, ali ova je doista minijaturna – duljine 1,7 cm (0,68 inča). GDC Zip Driver je minijaturni odvijač sa dvije križne i dvije plošne glave. GDC Zip Hex nudi pet inbus ključeva na jednom mjestu. GDC Zip Light je svjetlo u istom paketu sa dodatkom otvarača za boce. Svi GDC Zip alati su primjereni nošenju na istom privjesku sa ključevima ili kao kopča na patentnom zatvaraču (smičku) jakne ili torbe.

GDC Hook Knife se lako nosi na prstenu za vješanje ključeva. Služi rezanju tkanine, konopca, otvaranje kutija i vreća. GDC Zip alati i GDC Hook Knife koštaju od 11 do 12 američkih dolara.