Mala obiteljska tvrtka iz Londona pokušava na Kickstarteru financirati proizvodnju držača kartica koji je ujedno i set alata za urbani EDC i snalaženje u prirodi. Prilično ambiciozan plan su nazvali Jackfish Survival.

Jackfish Survival prvenstveno služi za nošenje kartica koje su nužne za moderni urbani život, poput bankovnih kartica, karti za javni prijevoz, identifikacijskih kartica i slično. Metalni nosač će kartice zaštiti od oštećenja, držati ih na okupu i omogućiti jednostavno vađenje. U njegovom okviru predviđena su mjesta za poveći broj minijaturnih alata koji mogu bitno olakšati urbani život, ali i neki koji će pomoći u doista hitnim slučajevima.

Nosač će se nuditi u dvije verzije, izrađen od aluminija i od titanija. Titanijska verzija je dakako skuplja.

Alata u nosaču će biti čak 11, podijeljeni su u dvije skupine: alati za svakodnevnicu (EDC) i alati za preživljavanje. EDC alati su minijaturni odvijač (0,8mm – za pritezanja vijaka u naočalama), Kingstonov čitač microSD memorijskih kartica (bez memorijske kartice), Tru Utilityjeva teleskopska olovka, bitovi s križnom i klasičnom glavom. Bitovi se mogu spojiti na kućište Jackfisha koji tada postaje odvijač.

Alati za preživljavanje su: aluminijska zviždaljka (120 decibela), staklena bočica (10 kapljica tekućine – moguće staviti jod za pročišćavanje vode), šibica otporna na vjetar, kompas, kres za paljenje vatre i Spyderco Bug mali preklopni nož.

Kickstarter kampanja predviđa poklon u vidu aluminijskog Jackfisha popunjenog spomenutim alatima već za donaciju od 69 bitanskih funti. Za 104 funte dobije se popunjeni Jackfish od titanija. Kampanja za podršku ovog projekta traje još 20 dana. Jackfish Survival najavljuje maloprodajnu cijenu Jackfisha od 79 funti za prazni Jackfish. (GM)