Nitecore LA10 vrlo je zanimljiv koncept svjetiljke koja bi trebala biti džepna žarulja tj. zamjena za svjetlo kakvo daje žarulja u stanu – raspršeno da osvijetli što širi prostor oko sebe. U tu svrhu izvor svjetla ne može biti dvodimenzionalni otvor na kakav smo navikli kod svjetiljki usmjerenog svjetla. Glava mora biti trodimenzionalno tijelo koje raspršuje svijetlo svuda oko sebe. Nitecore je to napravio na način da je cijela glava svjetiljke izvor svjetla, ali da bi sačuvao glavu od oštećenja prilikom nošenja svjetiljke i učinio svjetiljku kompaktnom, glava svjetiljke se izvlači iz tijela rotacijom zadnjeg dijela – poput spremnika balzama za usne.

Rasklopiva svjetleća glava nije jedina pomalo neobična odlika LA10. Dno svjetiljke je magnet pa se LA10 može učvrstiti za feritni metal. Uz LA10 isporučuje se i vezica za vješanje pa se uz kuku može simulirati stropna svjetiljka.

Nitecore LA10 dug je 78,5 mm, a promjer tijela je 22,6 mm. Masa svjetiljke je 42,7 grama. Baterija koja pokreće LA10 je AA, a najveća snaga svjetla 135 lumena. Snaga svjetla se može smanjiti na 40 i na 10 lumena. LA10 je dostupan i s posebnim LED emiterom koji daje svjetlo vjernije sunčevom, međutim taj emiter ima maksimalnu snagu 85 lumena. Ta verzija svjetiljke nosi oznaki LA10 CRI.

Nitecore LA10 košta 25-30 američkih dolara. (GM)

Nitecore LA10