Nitecore je prošle godine predstavio ručnu/džepnu svjetiljku TIP. Glavne odlike TIPa su velika snaga svjetla, kompaktnost (može se koristiti kao privjesak za ključeve) i punjiva baterija. Izgleda da je prodaja išla dobro pa je predstavljen novi model za 2017-u godinu. TIP 2017 nije velika nadogradnja, ali čini svjetiljku još atraktivnijom.

Dimenzije i snaga svjetla su ostali isti. Za one koji nisu upoznati s TIPom, duljina svjetiljke je 60,8 mm, širina 24,5 mm, a debljina 13,8 mm. Masa svjetiljke s baterijom (baterija je ugrađena u svjetiljku) iznosi 23,5 grama. Imajte na umu da je kućište svjetiljke metalno/aluminijsko. Snaga svjetla je 360 lumena. Reflektor je konfiguriran za raspršeno svjetlo.

Novosti u izdanju za 2017. godinu su modovi svjetla. Originalni TIP je nudio svjetlo snage jednog lumena, 35 lumena, 150 lumena i turbo snage 360 lumena. Nova verzija ima nešto što se zove Daily Mode i Constant On Mode. Daily mode je način rada u kojem se svjetiljka gasi nakon 30 sekundi. Obzirom da se radi o EDC svjetiljci koja će uglavnom služiti za posvijetliti bravu za ubaciti ključeve i pronaći poneku sitnicu u mračnom kutku, 30 sekundi svjetla je više nego dovoljno. Automatsko gašenje je uključeno da se izbjegne pražnjenje baterije slučajnim paljenjem svjetiljke. Constant On Mode je klasičan rad koji traje dok korisnik ne ugasi svjetlo.

Nitecore je osmislio dodatni mehanizam protiv slučajnog paljenja svjetiljke, a to je plastični štitnik koji se postavlja preko tipki za paljenje i mijenjanje načina svijetljenja. Štitnik se može postaviti i na obrnutu stranu svjetiljke pa postaje kopča za remen, džep ili rub šilterice. Plastični dodatak se standardno isporučuje uz TIP 2017.

Cijena starog TIPa se kretala oko 25 američkih dolara. Očekujemo da će nova verzija koštati isto ili tek malo više od toga. (GM)