Većina EDC potrepština o kojima pišemo sazdani su od ultra modernih materijala kao što je balistički najlon, kevlar, ugljična vlakna i slično, međutim tradicionalni materijali poput kože i dalje zauzimaju vrlo važno mjesto u brojnim EDC kompletima. Zadovoljstvo nam je predstaviti Onne, novčanik ručno izrađen od prave kože koji će ponijeti vaše kreditne i ine kartice, gotovinu i iPhone 6. Novčanik je tek nešto veći od iPhonea 6 i nudi šest pretinaca za spremanje spomenutih sitnica i čega kod se vi kao korisnik dosjetite.

Zanimljivost ovog novčanika je da se proizvodi u Hrvatskoj. Dizajner Onnea je Ivan Petrović, osnivač nekoliko startupova koji je poželio svoj novac, kartice i mobilni telefon nositi na jednom mjestu. Ivan je aktivna osoba i kao svi mi voli uzeti sve svoje potrepštine za dnevno nošenje jednim potezom ruke. Rezultat tog htijenja je Onne, novčanik kojeg je napravio pa dorađivao sve dok nije bio zadovoljan funkcionalnošću, ali i estetikom. Osobi njegovih kvalifikacija nije bilo teško organizirati proizvodnju da svoj dizajn podijeli sa svijetom.

Onne izrađuju hrvatski obrtnici od sirovine nabavljene iz Italije, a prodaje se online. Adresu online trgovine pronaći ćete klikom na ovaj link. Cijena Onnea je 54,99 američkih dolara i dostupan je u četiri boje: crnoj, boji pijeska, smeđoj i cognac. Cijena izražena u dolarima, webshop na engleskom jeziku i oznaka “Handmade in EU” jasno daje do znanja da Ivan prvenstveno cilja na međunarodno tržište, no to ne znači da bi domaće tržište trebalo preskočiti ONNE. (GM)