Surefire je na prošlogodišnjem Shot Showu predstavio Stiletto, ručnu svjetiljku drugačijeg dizajna od kojeg smo navikli u zadnih desetak i više godina. Stiletto nema valjkasto kućište već je plosnat za lakše nošenje u džepu, a tu je i kopča za nošenje vrlo slična onoj na preklopnim džepnim noževima. Zanimljivo je da Stiletto možete i koristiti poput automatskoh noža jer ima tipku za paljenje i gašenje taman negdje gdje bi na kućištu automatskog preklopnog noža bila tipka za rasklapanje na oprugu.

Surefire je mislio i na “taktički” način paljenja svjetiljke pa je još jednu tipku za paljenje stavio na zadnju stranicu Stiletta. Kućište originalnog Stiletta izrađeno je od polimera, a glava od aluminija i tu je najveća razlika starijeg i novijeg modela – Stiletto Pro, kako se zove ovogodišnja nadogradnja, ima kućište izrađeno od aluminija. Druga novost je snaga svjetla, u prošlogodišnjoj verziji Stiletta LED emiter davao je svjetlo snage 600 lumena, Stiletto Pro izbacuje svjetlosni snop snage 1000 lumena. Surefire je srednju snagu svjetla zadržao na 250 lumena i slabo svjetlo na pet lumena.

Stiletto ima punjivu litij polimer internu bateriju koja se puni preko MicroUSB konektora. Originalni Stiletto je svjetlio pri punoj snazi nešto kraće od dva sata, pretpostavljamo da će Pro verzija imati slično trajanje baterije. Cijena Stiletta Pro još nije definirana, a u prodaji se očekuje početkom ljeta 2019. (GM)