SOG Knives je predstavio slipjoint preklopni nož Terminus. Jedan je to od rijetkih modela ovog proizvođača koji ne nudi zaključavanje oštrice u otvorenom položaju. Povod za izradu ovakvih noževa je prodaja na tržištima gdje je zabranjeno nošenje noževa koji zaključavaju oštricu u otvorenom položaju i/ili širenje na klijentelu koja radi u uredskom ili nekom sličnom okruženju gdje bi taktički nož privukao previše neželjenih pogleda. Naša pretpostavka naginje ka širenju na urbanu/uredsku klijentelu. Tome u prilog ide i kopča za džep koja nož skriva duboko u džepu, karakteristika koja se i nama sviđa jer je držimo važnom za urbano nošenje.

Terminusova oštrica izrađena je od BD1 čelika i geometrije prilagođene EDC zadacima. Duljina oštrice je tri inča ili 76 mm, sklopljeni nož dug je 102 mm. SOG je ponešto modificirao sustav rasklapanja da bi smanjio masu noža pa je izbacio oprugu iz mehanizma i zamijenio je metalnom prečkom. Sviđa nam se kako SOG razmišlja, masa Terminusa je 82 grama.

Terminusova ručka je izrađena od G-10. Nož će se prodavati u dvije koloracije, s crnom oštricom i drškom te drškom boje pijeska i nebojanom oštricom. Crna verzija bi se trebala prodavati po 60 američkih dolara, a verzija s nebojanom oštricom po 50 američkih dolara. (GM)