Spyderco se priprema za povratak noževa na aerodrome i u avione. Roadie je napravljen prema najavljenim specifikacijama američkog TSA (Transport Security Administration) koji je početkom 2013. godine najavio povratak mogućnosti nošenja određenih vrsta noževa u zračnim prijevoznim sredstvima. Ta inicijativa je povučena, ali proizvođači noževa i dobar dio putnika očekuje da se stanje u dogledno vrijeme promijeni. U skladu s tim očekivanjima u prodaju je pušten Roadie, nož koji je u skladu i s brojnim drugim restriktivnim propisima o nošenju noževa što ga čini idealnim za putovanja.

Ukupna duljina Roadiea je 129 mm, a oštrica mu je duga 53 mm ili 2,09 inča. Sustav rasklapanja oštrice nema bravljenja. Da bi smanjio mogućnost sklapanja oštrice tijekom korištenja, Spyderco je u dnu oštrice predvidio utor za prst. Čvrstim držanjem noža i smještanjem prsta u taj utor, nekontrolirano sklapanje oštrice je gotovo nemoguće.

Dizajn noža je konzervativan radi što manjeg privlačenja pažnje. Oštrica je sheep foot geometrije i izrađena je od N690Co čelika. Primijetit ćete izostanak mogućnosti otvaranja jednom rukom pomoću poznate Spydercove rupe. Rupa postoji na Roadieovoj oštrici, ali samo kao dizajnerska intervencija radi prepoznatljivosti noža tj. njegova proizvođača. Otvaranje s dvije ruke je također zahtjev mnogih restrikcija za nošenje noževa pa se Roadie otvara isključivo na taj način, ali zbog dizajna oštrice otvaranje Roadieja je iznimno jednostavno i efikasno

Masa Spydercova Roadiea je deminutivnih 28 grama, a preporučena cijena 79,95 američkih dolara za koju se nadamo da će biti nešto niža u maloprodaji.