Solarforce je predstavio još jedan model u poznatoj i bogatoj liniji ručnih svjetiljki L2. Model L2E poseban je po tome što nudi glavu svjetiljke koja usmjerava svjetlo pod kutom od 90 stupnjeva u odnosu na tijelo. Nedavno smo predstavili sličan Fenixov model svjetiljke – MC11.

Za razliku od Fenixova modela ovdje se radi o varijaciji poznate Solarforceove L2 serije što znači da je L2E daleko veća svjetiljka od MC11. Pokreću je dvije CR123 ili jedna 18650 baterija što podrazumijeva daleko veće tijelo svjetiljke. Glava Solarforceove svjetiljke je fiksna i izrađena od aluminija, ali u vrhu ima snažan magnet koji omogućava vješanje ove svjetiljke s metalnih površina.

Proizvođač navodi masu svjetiljke od 164 grama, ali bez LED modula i bez baterija. Oni korisnici koji drže da im jedna 18650 baterija ili dvije CR123 nisu dovoljne, mogu nadograditi L2E sa produžetkom tube i tako omogućiti korištenje dvije 18650 baterije ili četiri CR123 što značajno produžuje autonomiju rada pa čak i s najsnažnijim LED modulima. Čini nam se da tada magnet u glavu neće biti sposoban održati tako veliku i tešku svjetiljku uz metalnu površinu.

Solarforce navodi samo ograničenu kompatibilnost s dijelovima za svjetiljke L2 serije. Izgleda da L2E ne može koristiti glave ostatka ove modularne serije svjetiljki što je šteta, ali i razumljivo s obzirom na dizajn glave. Cijena tijela L2E bez LED modula i baterija je oko 50 američkih dolara što je dosta s obzirom na cijene na koje smo navikli od Solarforcea.