Spyderco je otkrio da sprema novi model svojeg vrlo uspješnog i omiljenog preklopnog noža Paramilitary. Aktualna verzija je 2 pa će novi model nositi redni broj 3. Spyderco je potvrdio ime nakon što su fanovi tjednima nagađali da bi treća iteracija mogla imati izmijenjeno ime. Ovaj nož će sigurno biti omiljen među obožavateljima proizvođača iz Colorada, a kako nam se čini iz najavljenog mogli bi pokupiti i dodatne fanove.

Paramilitary 3 će biti nešto manje izdanje verzije 2. Paramilitary 2 ima oštricu dužine tek nešto malo manje od 3,5 inča (3,438 inča) tj. duga je 87 mm. Cijeli nož je dug 122 mm sklopljen i 210 mm rasklopljen, sustav rasklapanja i zaključavanja oštrice je compression lock. Paramilitary 3 bi trebao pratiti vrlo uspješan dizajn (nama se posebno sviđa utor za prst između oštrice i drške) dvojke, ali u manjim dimenzijama. Još uvijek nisu poznate konkretne brojke. Pretpostavljamo da će oštrica biti duga nešto manje od tri inča. Našu pretpostavku baziramo na činjenici da mnogo velikih gradova i urbanih okruga u SAD-u ograničava nošenje noževa duljinom oštrice, a magična granica između dozvoljenog i nedozvoljenog često je baš tri inča (76,2 mm).

Spyderco je potvrdio da ćemo Paramilitary 3 vidjeti već ovaj mjesec, a prvi model bi trebao imati oštricu od S30V čelika i dršku od crnog G-10. Cijena još uvijek nije poznata. (GM)