Cold Steel se nije proslavio revolucionarnim novostima u 2016-oj godini. Uglavnom se koncentrirao na izbacivanje AUS-8 čelika iz većine svojih proizvoda i uvođenje američkih CTS čelika što je rezultirao značajnim povećanjem cijene njihovih noževa. Koliko je takav skok u cijeni opravdan nismo sigurni, ali da su malo pali ispod radara je očito. Za sljedeću godinu planiraju prave novosti, barem tako najavljuju, a da bi napravili mjesta za novosti odlučili su prekinuti proizvodnju nekih aktualnih modela.

Najavljeno je izbacivanje iz proizvodnje kompletne serije Hold Out noževa. S naše pozicije EDC-a to nam se ne čini kao veliki gubitak jer nam ta serija izgleda poput bodeža tj. noževa namijenjenih borbi. Utilitarna funkcija nam se čini dosta ograničena u tom dizajnu. Očigledno naše mišljenje dijeli dobar dio Cold Steelovih kupaca koji sve slabije kupuju Hold Oute.

Prestaje proizvodnja Talwar serije preklopnih noževa. Radi se o dosta velikim preklopnim noževima sabljastog dizajna. Oštrica manjeg modela je duga četiri inča ili nešto preko 10 cm. Veći model ima oštricu dugačku 5,5 inča ili 14 centimetara. Sviđa li vam se imati pun džep noža zastrašujućeg izgleda, Talwar je za vas i morate požuriti s kupnjom.

Cold Steel je otpisao Mini Recon 1. Zbog ove vijesti smo malo žalosni. Recon 1 je legendarni Cold Steelov model, a njegova mini izve

dba se čini idealnim izborom za one koji vole iznimno čvrste noževe u svom EDC kompetu, a ne treba im nešto veličine punog Recona. Zapravo, malo smo iznenađeni da se ovaj model nije dobro prodavao.

Ranch Boss je model koji izlazi iz proizvodnje jer je tako planirano kad je proizvodnja i pokrenuta. Naime, Cold Steel je ovaj model zamislio kao Limited Edition i proizveo je 600 primjeraka.

Sad nam preostaje čekati da vidimo što novoga sprema Cold Steel. Shot Show 2017 je blizu, ali Cold Steel se tamo ne pojavljuje niti tempira nove proizvode za to doba godine pa ćemo morati pričekati proljeće ili kasnije. (GM)