Napravio sam dosta značajne izmjene u svom EDC sustavu otkako sam ga zadnji puta predstavio ovdje. Prije postavljanja fotografije koju gledate u naslovu provjerio sam datum prošlog džepograma i bio je to početak 2015. godine. Pogledajte ga ovdje, ako vas zanima.

Moj aktualni džep uključuje:

Pametni telefon Xiaomi Mi-4c

Kineski pametni telefon koristim već godinu i pol. Xiaomi ne pokazuje znakove umora bez obzira što je opterećen sa 60-ak aplikacija, gigabajtima fotografija i video isječaka. Svaki dan ga koristim toliko da njegova prilično dobra baterija kapaciteta 3.000 mAh traje od jutra do večeri. Oklopio sam ga Nillkinovom minimalističkom zaštitom koja mu je već nekoliko puta spasila život. Osim zaštite pri padu Nillkin mi omogućava i puno čvršće držanje telefona u ruci.

SanDisk Extreme USB 64 GB

USB memoriju nosio sam i tijekom izrade prošlog džepograma, ali se radilo o sticku kapaciteta 16 GB. SanDiskov Extreme jedan je od najbržih i najpouzdanijih stickova na tržištu. Šesnaestica je i dalje živa i veselo radi u rukama mog oca. Ja sam svoj nadogradio zbog potrebe za većim kapacitetom.

Nitecore EA11

Sve što vas zanima o ovoj svjetiljci napisao sam u recenziji. Još uvijek joj nisam našao bolju za svakodnevno nošenje.

Kershaw Cryo

Cryo je iznimno praktičan nož idealnih dimenzija za EDC. Recenziju pročitajte ovdje. Jedan je to od noževa u mojem posjedu koji dosta često zauzima mjesto u mom džepu, a otkako sam ga modificirao (opisano ovdje) u džepu mi je još češće.

Xiaomi Mi Band 2

Mi Band nije bio nešto najbolje u toj domeni proizvoda, ali je bio nešto najjeftinije. S njim sam postao ovisan o tome da mi ruka automatski otključava telefon (koji je zbog sigurnosti) zaključan šifrom. Mi Band 2 daleko je bolji i praktičniji proizvod za tek nešto malo više novaca. Recenzija stiže.

Suunto Core Crush

Vjerni Casio Protrek dopunio sam Suuntom. Casio i dalje radi savršeno, ali sam našao njegova konkurenta za izvrsnu cijenu i kupio ga. Sviđa mi se Suunto, ali Protrek mi se zasad čini precizniji u ABC mjerenju. Žao mi je što Suunto nema dvije najkorisnije Casiove funkcije – solarno punjenje i sinkronizaciju s atomskim satom.

Exentri novčanik

Najveći novčanik zamijenio sam minijaturnim. Spec-Opsov THE Wallet primao je najveće hrvatske dokumente i putovnicu, ali Exentri se može bez problema nositi u prednjem džepu. Cijena za to je nemogućnost nošenja prometne dozvole i sitniša. Dozvolu sam prebacio u torbicu, a sitniš nosim u džepu.

Ključevi

Ključevi imaju dvije novosti. Nite Izeovu kopču KeyClipse zamijenio sam kineskom kopijom Tecovog P7. Nite Izeovu minijaturnu svjetiljku Microlight STS zamijenio sam Nitecorevim Tubeom. Obje nadogradnje smatram skokom na bolje.