Nitecore je predstavio nasljednika moćne malene svjetiljke Tip, ime je jednostavno Tip 2. Vanjski dizajn bitno je drugačiji i više industrijski uglat, a Tip 2 ima dva izvora svjetlosti na sebi. Poput njegova prethodnika i Tip 2 ima nestandardnu Li-Ion bateriju koja se puni putem microUSB konektora. Kapacitet ugrađene baterije je 500 mAh što je dovoljno za 15 minuta najjačeg svjetla (720 lumena). Jačine svjetla su još 200 lumena (75 minuta na jednom punjenju), 30 lumena (8 sati na jednom punjenju) i 1 lumen (55 sati na jednom punjenju).

Vanjske dimenzije svjetiljke približno su iste originalnom Tipu. Na kućištu se nalaze dvije tipke, jedna za paljenje/gašenje svjetiljke i druga za promjenu način svijetljenja. Dno svjetiljke ima magnete pa se Tip 2 može „priljepiti“ na željezne površine. Nitecore proizvodi i plastičnu kopču za svjetiljku koja je prikazana na uvodnoj fotografiji.

Tip 2 je otporan na padove s jednog metra visine i na vodu i prašinu po IP 67 standardu. Cijena Nitecore Tip 2 svjetiljke je između 40 i 50 američkih dolara i već se nalazi u prodaji. (GM)