5.11 Tactical se bacio na proizvodnju hoodiea i nakon što smo vidjeli Reactor FZ Hoodie mi želimo jedan, možda dva. Do sada su nudili klasične pamučne hoodieje oslikane i u bojama karakterističnim za 5.11, nešto poput reklamne robe gdje je odjeća samo nosač poruke. Reactor FZ hoodie je nešto sasvim drugačije. Pomno je dizajniran i izrađen od umjetnih materijala tzv. brušenog flisa. Taj materijal bi trebao poprilipčno grijati, štititi od vjetra, propuštati toplinu i vlagu od tijela prema van, odbijati laganu kišu i ponuditi iznimno brzo sušenje u slučaju da se ozbiljno namoči.

Vanjskim dizajnom Reactor FZ ne odskače puno od klasičnih hoodia, ono što ga izdvaja od mase su džepovi. Dva velika džepa na prsima/trbuhu mogu se zatvoriti patentnim zatvaračem. Razlog tome je što ih je 5.11 zamislio za skriveno nošenje oružja (njihova primarna publika su Amerikanci i to najčešće američka policija), međutim veliki džep je veliki džep i u njega možete staviti što god želite, a kad ima patentni zatvarač nećete to izgubiti. Reactor FZ ima dodatni džep na lijevom rukavu u visini nadlaktice. Na njega je s vanjske strane postavljen glatki element čička što dobro dođe za stavljanje patcheva s porukom svijetu kroz koji se krećete. Isti takav čičak je postavljen i na nadlakticu desnog rukava. Džep na rukavu se također zatvara patentnim zatvaračem. Svi patentni zatvarači na Reactoru FZ su proizvod japanske tvrtke YKK.

511. je na Reactor FZ hoodie ugradio sitnice poput ojačanja i proširenja na laktovima radi lakšeg micanja rukama te krutog umetka koji podiže okovratnik do usta kada se nosi kapuljača. Hoodie se proizvodi u četiri boje: smeđoj, sivoj, plavoj i zelenoj. Proizvođač preporuča cijenu od 75 američkih dolara što će gotovo sigurno biti značajno više u Europi.