Tijekom prošlog tjedna Croatia Infiltration je pokazao trailer za dokumentarnu seriju o istraživanju napuštenih građevina naslovljenu Infiltracija. Prisjetite se naše reportaže o njima koju smo napisali kroz posjet napuštenom podzemnom aerodromu Željava. Tamo smo spomenuli da su ekipu iz Croatia Infiltrationa i nas pratili Filip Filković i Vjekoslav Palinić. Filip je redatelj sa impresivnim portfoliom, a Vjeko je audio inženjer. Svrha njihova posjeta je bilo izviđanje terena u sklopu projekta nastanka dokumentarne serije.

Pogledajte trailer priložen ovom tekstu i pokušajte ostati nezainteresirani za Infiltraciju. Croatia Infiltration je do sada posjetio nekih 70-ak napuštenih lokacija diljem Hrvatske i izvan nje. Materijala za seriju svakako imaju, a uopće ne sumnjamo da će za predstavljanje biti izabrane najzanimljivije i najimpresivnije lokacije koje su vidjeli, fotodokumentirali i premjerili. Naime, većina urbanih istraživača svoje posjete dokumentira fotografijama, no Croatia Infiltration ide i korak dalje. Oni objekte mjere laserskim daljinomjerima te izrađuju detaljne planove i 3D modele najzanimljivijih lokacija. Pogledajte trailer pažljivije i uočit ćete neke od tih planova. Sljedeći korak je da neka od hrvatskih televizijskih kuća vidi ovaj trailer i odluči kupiti prava za prikazivanje Infiltracije.

Na kraju naše reportaže o Croatia Infilitrationu najavili smo da intenzivno razmišljamo o nastavku suradnje i to smo uspješno ostvarili. Uskoro možete očekivati nove reportaže s napuštenih lokacija na koje su nas odveli Mihovil, Josip i Matija. Tamo smo imali prilike isprobati neke nove komade opreme i dodati jednu novu dimenziju procesu testiranja. Te informacija i mnoštvo drugih ćete saznati u budućim recenzijama opreme na Urban Gadgetteu.