5.11 Tactical je na ovogodišnjem Shotu rezervirao izložbeni prostor impresivne kvadrature. Razlog tome je bitno proširena ponuda odjeće za muškarce i za žene. 5.11 je postao modna marka za izdržljivu odjeću s prilično bogatom ponudom. Za oko nam nije zapeo nijedan komad odjeće, ali ćemo vam skrenuti pažnju da su njihove traperice koje su predstavili prošle godine sada dostupne u više modela (straight i slim) i u ženskoj izvedbi. Detaljnije o 5.11 trapericama možete pročitati u našem prošlogodišnjem izvještaju sa Shot Showa ovdje.

511 Tactical Geo7 Terrain kamuflažni uzorak

Druga stvar koja nam je zapela za oko je novi kamuflažni uzorak koji je 5.11 razvio u suradnji s tvrtkom Veil Camo. Uzorak nosi ime Geo7 i 5.11 Tactical ga planira implementirati na velikom broju svojih proizvoda. Sve što se sada može naručiti u nekom kamuflažnom uzorku moći će se naručiti u Geo7 uzorku. Geo7 ima dvije verzije, Geo7 Terrain s bojama prilagođenim kamuflaži u prirodi i Geo7 Night za noćne operacije.

Treća stvar koju moramo spomenuti je ruksak Rapid Origin Pack. 5.11 Tactical ga promovira kao višenamjenski ruksak, jednako dobar za vikend putovanja, odlazak na posao, u školu i slične dnevne aktivnosti. Ima pretinac za nošenje oružja, pretinac za prijenosno račinalo i pretinac za hidracijski mjehur. Ima jedan admin pretinac i mollee sustav za vješanje dodataka izvana. Ruksak je napravljen od 600D najlona i nosi dosta atraktivnu cijenu od 84,99 američkih dolara. Rapid Origin Pack je već dostupan u trgovinama.

Najavili su i seriju All Mission Pack (AMP) ruksaka koji su nešto slično Rush seriji, tri ista ruksaka u tri različite veličine. Nazvani su po istom principu kao i Rush ruksaci: 12, 24 i 72. Brojevi označavaju sate trajanja odsutnosti od doma tj. u ruksake se može utrpati stvari za izbivanje 12, 24 ili 72 sata. Posebnost im je panel za montiranje dodataka koji se može skinuti s vanjske strane ruksaka i smjestiti unutar ruksaka. AMP ruksaci su tek u najavi i početak prodaje se očekuje tek na jesen 2018. godine. (GM)