5.11 Tactical predstavio je svoj prvi ruksak sa strukturnim ojačanjima i s integriranim okopojasnim remenom – Ignitor. Do sada je ta tvrtka svoju ponudu ruksaka bazirala na popularnoj i funkcionalnoj Rush seriji, međutim to su ruksaci koji nisu toliko pogodni za dugotrajno hodanje po terenu jer nemaju stabilizaciju u vidu unutarnjeg ojačanja niti remen oko pojasa koji prebacuje dio mase s leđa na kukove što je posebno važno kod dugotrajnog hodanja.

Ignitor je izrađen od 300D ripstop najlona s dnom od čvrstog 840D najlona. Kompatibilan je s MOLLE sustavom, trake se nalaze na prednjoj stranici ruksaka i na remenu. Prednja strana se odvaja od glavnog pretinca i može poslužiti za nošenje stvari kao što su šljem ili jakna. Stranica koja se odvaja ima nekoliko džepova s unutarnje strane dok je glavni pretinac u jednom komadu s džepovima u unutarnjim stranicama. Na pokrovu glavnog pretinca nalazi se džep te postoje još dva džepa na bokovima ruksaka. Na boku su i dva pretinca bez patentnog zatvarača. Na žalost 5.11 ne navodi kapacitet cijelog ruksaka u litrama (niti u kubičnim inčima) pa ne možemo navesti kapacitet. Prema reklamnim video materijalima usudili bi se proreći da se radi o ruksaku veličine od 30 do 40 litara, no to ćemo potvrditi tek kad nas 5.11 počasti točnim specifikacijama.

Ruksaci Ignitor proizvode se u dvije boje: crnoj i sandstone (5.11 tako zove svoju boju koja izgleda kao mješavina khaki i boje pijeska). Preporučena cijena je 184,99 američkih dolara. (GM)