Maxpedition je predstavio još jednu poptuno novu liniju svoju proizvoda – Entity. Svi znamo originalne Maxpeditionove prizvode koje su prodavali godinama (od 2003. godine nadalje), onda su 2016. najavili AGR (Advanced Gear Research) opremu evoluiranog dizajna u čijoj proizvodnji su korišteni moderniji materijali. Samo dvije godine nakon AGR linije proizvoda predstavljeni su Entity ruksaci. Ideja nove serije ruksaka je da ne izgledaju poput izdržljive taktičke opreme već da se u urbanom okolišu utope s drugim torbama i ruksacima modnih marki i ne izdvajaju onoga tko ih nosi. U isto vrijeme Entity serija zadržava čvrstoću i kvalitetu izrade po kojoj je Maxpedition poznat. Funkcionalnost je isto zadržana, ali je skrivena u unutrašnjosti ruksaka. Entity serija će postojati i razvijati se paralelno uz Legacy proizvode (klasični proizvodi koji su proslavili Maxpedition) i uz AGR seriju. Maxpedition će sve tri serije proizvoda razvijati i nadopunjavati za tri različite skupine kupaca.

Okosnicu Entity serije čine četiri ruksaka: Entity 16 Sling, Entity 21, Entity 23 i Entity 27. Sling je ruksak koji se nosi preko samo jednog ramena i kapacitet mu je 16 litara. Entity 21 je EDC ruksak kapaciteta 21 litru, a modeli 23 i 27 su ruksaci za prijenosna računala. Model 23 ima poseban džep za prijenosnike do veličine 15 inča, a model 27 za prijenosnika do veličine 17 inča. Svi ruksaci imaju poseban džep za nošenje vatrenog oružja. Napravljeni od 500D tkanine koja na dodir podsjeća na traper. Svi su sive boje.

Unutrašnjost Entity ruksaka je gotovo identična AGR ruksacima, tu su brojni džepovi, mekan materijal koji štiti stvari u ruksaku od oštećenja i u isto vrijeme omogućava spajanje pretinaca pomoću “čička”. Ruksacima su dopunjeni malim torbicama za nošenje novčanika, mobitela i drugih sitnijih potrepština za koje želite da vam budu pri ruci pa se torbice mogu zakačiti za naramernica ruksaka s prednje strane.

Entity ruksaci koštaju od 160 do 220 američkih dolara, zavisno od veličine. (GM)