Jedan od zanimljivijih modela u Nitecoreovoj seriji multifunkcionalnih (MT) ručnih svjetiljki je kompaktni model MT10C. Svjetiljku pogoni jedna CR123 baterija i kad se radi o standardnoj litijskoj bateriji tog formata nudi snagu svjetla do 500 lumena. Međutim MT10C je kompatibilna i s novom IMR tehnologijom baterija koje joj mogu omogućiti snagu svjetla od čak 920 lumena.

MT10C dugačka je 91,2 mm i promjera 25,4 mm. Cijelo tijelo svjetiljke, uključujući i glavu, jednakog je promjera. Masa bez baterije iznosi 57 grama. LED emiter je CREE XM-L2 U2 uz jednu manju LED žarulju crvene boje koja služi za rasvjetu u trenucima kada korisnik ne želi narušiti svoj noćni vid. Nitecore MT10C je otporna na vodu po IPX-8 standardu što znači da će raditi potopljena na dubinu od dva metra. Svjetiljka se pali taktičkim prekidačem na stražnjoj strani, a kroz modove se prolazi tipkama na boku glave svjetiljke.

Kompaktni Nitecore može svijetliti na pet razina jakosti (turbo, jako, srednje, nisko i vrlo nisko), crvenim svjetlom i isprekidanim crvenim svjetlom. Skriveni načini rada su stroboskop, SOS i isprekidano svjetlo. Kupac će u paketu pronaći svjetiljku, kopču za džep koja se može ili ne mora staviti na svjetiljku, uzicu, futrolu i rezervne brtve. Cijena Nitecorea MT10C je oko 60 američkih dolara. (GM)