Talijanski proizvođač noževa Fox predstavio je elegantni džepni preklopni nož Carbonix. Nož je dio ponude Black Fox Tactical tržišne mrake koja nudi cijenom prihvatljive proizvode, ali i nešto agresivniji dizajn obzirom na Tactical u imenu. Dizajn Carbonixa, prema našem mišljenju, prije odgovara gentlmen’s folderu, nego nečemu agresivnom i borbenom.

Klasična, jednostavna i vrlo funkcionalna oštrica izrađena je od 440C čelika. Čelik u pitanju nije vrhunski izbor i kvaliteta mu zna varirati od vrlo solidne do grozne, zavisno od proizvođača. Obzirom na Foxovu reputaciju i druge materijale koji se koriste na ovom nožu, skloni smo vjerovati da bi ovo mogla biti jedna od boljih verzija, ali to može potvrditi tek iskustvo korištenja.

Carbonixova drža je izrađena od  G-10 presvučenog slojem ugljičnim vlakana po kojima je nož dobio ime. Mehanizam zaključavanja oštrice u otvorenom položaju je frame lock koji obično znači i nešto teži nož, no Fox je Carbonixa zadržao na 105 grama. Duljina oštrice je 2,75 inča ili sedam centimetara. Cijena Carbonixa bi trebala biti oko 80 američkih dolara. (GM)